Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Akademisi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleşen “Sivil Toplum Akademisi Lansmanı” Hamidiye Tabyaları Fuar Alanı Hangar Binasında gerçekleşti.
Toplantıya; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Tanju Güdük, İsmail Ceylan, Sinan Karabulgu, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Çanakkale protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve idari personel katıldı.
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan yaptığı açılış konuşmasında, ilk olarak 2003 yılında Biga İktisadi Bilimler Fakültesinde bölümlere sivil toplum kuruluşu dersleri koymakla başlayan sürecin, 2004 yılından itibaren ilki ulusal sonrasında uluslararası nitelik kazanan STK kongreleri ile devam ettiğini belirtti. Bu çalışmaların 11. Kalkınma Planında yer alan üniversitelerde sivil toplum merkezlerinin yaygınlaştırılması, sivil toplum, sertifika ve yüksek lisans programlarının açılması için çalışmalar yapılması ile devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yelkikalan, törende emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Sivil Toplum Akademisini Hayata Geçiriyoruz
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve topluma daha etkin katkı sunabilmesi için önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek; “Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile Sivil Toplum Akademisini hayata geçiriyoruz. Akademimiz, sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik gibi konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmek ve profesyonel çalışan kişi sayısını artırmak amacıyla kurulmuştur. Akademide, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak veya gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlara yönelik, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavı başarıyla tamamlayanlara, “Sivil Toplum Akademisi Eğitim Sertifikası” verilecektir, ifadelerini kullandı.
Akademinin hayata geçirilmesinde emeği geçen İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile Bakan Yardımcısı Sayın Bülent Turan’a, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne ve tüm paydaşlara teşekkür eden Rektör Erenoğlu, Sivil Toplum Akademisinin hayırlı olmasını diledi.