Çanakkale’de uyguladığı yöntem, mobbing iddiaları, keyfi görev değişiklikleri ve covid sürecini yürütemeyerek 2(iki) aya yakın pandemi döneminde sahaya çıkmayan Ali Taşçı döneminde gerek sağlık çalışanları, gerek personeller gerekse hasta yakınları ve vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşamışlardı.
Başarılı Başhekim Op.Dr.Ufuk Tali her ne kadar görevini layığı ile yerine getirmeye çalışsa da , bu enerjisi il sağlık müdürü Taşçı tarafından köreltilerek, sağlıklı bir şekilde çalışma yapması engellenmişti. Tüm bunlara rağmen insani ilişkileri ve başarılı performansı ile gönüllere taht kuran Ufuk Tali görevinden affını isteyerek asli görevi olan Genel Cerrahlığa dönmüştü.
Ali Taşçıdan sonra göreve gelerek İl Sağlık Müdürü olan Gökhan Baştürk ve Başhekimlik görevine getirilen Hasan Keser, uyum içerisinde çalışarak kısa sürede hastanede ki bir çok engeli ortadan kaldırmayı başarıp, teknolojik imkanları da kullanarak Hasta ve Tedavi odaklı bir çok başarılı işe imza atmayı başardılar.
BİR İLK DAHA.. Donanımlı Ekip Ve Etkin Tedavi Sayesinde KKKA Hastalığını Yendi.!
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan resmi açıklamada ”
Ateş, halsizlik şikayetleriyle ilçeden sevk ile hastanemize gelen 44 Yaşındaki erkek hastamıza yapılan tetkikleri sonucunda uzmanlarımız tarafından KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı teşhisi konularak Yoğun Bakım Ünitemizde tedavi altına alındı.
Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde 4 gün solunum cihazına bağlı olarak tedavisine devam edilen hastamızın Yoğun Bakım Uzmanlarımız, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlarımız, Hematoloji Uzmanımız, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarımız, Yoğun Bakım hemşirelerimiz ve yardımcı personellerimizin de bulunduğu ekip tarafından 12 gün süreyle takip ve tedavisi yapıldı.
Her iki kolda kompartman sendromu (kas içi aşırı kanama veya ödem ile başınç artışından dolayı kas ve sinir dokusunun etkilenmesi) tanısı konulan ve uzuv kaybı riski bulunan hastamıza Başhekim Op. Dr. Hasan Keser tarafından fasyotomi açılarak kollarda oluşan basınç azaltıldı ve hastamız kollarını kaybetme riskinden kurtuldu.
12 gün süreyle Yoğun bakımda tedavisi yapılan hastamızın genel durumunda iyileşme göstermesi üzerine tedavisine devam edilmek üzerine Enfeksiyon Hastalıkları Servisimize nakli gerçekleştirildi. Serviste takibi yapılan hastamız bir hafta sonrasında şifa ile taburcu oldu.”
Dip Not: Kan ve kafa uyumunun çok önemli olduğunu belirterek; Aman bu ekibe nazar değmesin diyoruz.. Bu uyum bozulur ise kalemimiz de halkın talebi noktasında kişi-kurum ayırt etmeksizin yazmaya devam edecektir.. Kalın SAĞLIKLA-SAĞLICAKLA..