Çanakkale’de 2018 yılından bu yana hizmet veren GETAT ünitesinden 6 ayda 4500 hasta şifa buldu. 5 bin yıllık geleneksel tedavi yöntemleri ve günümüz tıbbi bilgilerinin harmanlanarak uygulandığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
18 yaş altı hastalara uygulama yapılmadığını özellikle vurgulayan GETAT Ünitesi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Tuğba Doğu; “Gelen tüm hastalarımıza tetkiklerini yaparak uygunluk durumuna göre tedavilerine başlıyoruz. Hijyenik ortamda steril malzemelerle kupa ve hacamat işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Halkımızın bu uygulamalar için hastaneleri tercih etmesini tavsiye ediyoruz” dedi.
Proloterapi, nöral terapi, akupunktur, mezoterapi, ozon tedavisi için de halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Uz. Dr. Azem Ülkü; “Bu bir alternatif tıp değil, geleneksel tamamlayıcı bir tıp. Tamamen bilimsel kurallarla yapılmaktadır. Burada önemli olan şey uyguladığımız yöntemlerle insanların rahatsız oldukları ağrılardan kurtulmasına yardımcı olmaktır. Hiçbir hastalığı olmayan vatandaşlarımıza da sağlık, zindelik, dinçlik için katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser ise; “Ek hizmet binamızda hizmet veren GETAT ünitemizde Proloterapi, nöral terapi, akupunktur, mezoterapi, ozon tedavisi, kupa ve hacamat tedavileri değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız tarafından büyük bir titizlikle kişiye yönelik olarak uygulanmaktadır. Ünitemiz çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Halkımızı uzman kişiler tarafından yapılan uygulamalar için ünitemize davet ediyorum” şeklinde konuştu.