Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi’nde, bağış kampanyasıyla temin edilen anjiyo cihazı hizmete girdi. Yeni cihazın hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. H. Levent Dalyancı, Prof. Dr. Arda Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, Genel Sekreter Vekili Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Tanju Güdük ve Sinan Karabulgu ile akademik ve idari personel katıldı.
ÇOMÜ Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Kırılmaz, Çanakkale’de anjiyo uygulamalarının 2009 yılında başladığını belirterek, ilk cihazın Kepez’deki hastanede faaliyete geçtiğini hatırlattı. Kırılmaz, “O tarihten bu yana önemli ilerlemeler kaydettik. Çünkü Çanakkale’de hep ilkleri gerçekleştirdik. Üniversite hastanesi olarak hem teknolojiye ayak uyduruyoruz hem de öğrenci ve asistan yetiştiriyoruz. Daha geniş çaplı işlemleri gerçekleştirmek ve Çanakkale halkına daha iyi hizmet sunmak için yeni bir cihaza ihtiyaç duyduk. Klinik olarak açıldığımız günden itibaren 7/24 hizmet veriyoruz. Önceki cihazımız ikinci hastayı aynı anda alamıyordu. Yeni cihazla aynı anda iki masa aktif olacağı için işlemlerimiz daha hızlı ilerleyecek. Ayrıca diğer ana bilim dallarının da kullanabileceği çok yönlü bir cihaz,” dedi.
ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, cihazın alınmasında emeği geçen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu’na teşekkür etti. Doç. Dr. Pek, yeni anjiyo cihazının kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve girişimsel radyoloji gibi birçok birimin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek kapasitede olduğunu ifade etti. Ayrıca bu cihazla, kardiyoloji uzmanlarının işlemleri dışında girişimsel radyolojik uygulamalar, kanama kontrolü gibi işlemlerin de yapılabileceğini belirtti ve hayırlı olmasını diledi.
“HALK SAĞLIĞINA ÖNCELİK VERİYORUZ”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, halk sağlığının önemine vurgu yaparak, “ÇOMÜ Hastanesi, kentte üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan bir kurum olarak tüm birimlere en gelişmiş teknolojiyi sağlamalı. Hastanemizde uzun süredir kullanılan bir anjiyo cihazı vardı. Ancak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, hastanenin bu konuda bir yeniliğe ihtiyacı olduğunu belirledik. Yaklaşık 3,5 ay önce bir bağış kampanyası başlattık. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çanakkale’deki işletmelerden destek aldık. Yeni cihazla girişimsel radyoloji, sanal anjiyo ve kalp pili ameliyatları gibi işlemler hızla ve daha konforlu bir şekilde yapılabiliyor,” dedi.
Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Başhekim Doç. Dr. İbrahim Eren Pek ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Kırılmaz’ın konuşmalarının ardından kurdele kesilerek anjiyo cihazının resmi açılışı gerçekleştirildi.