ÇASİAD ÇANAKKALE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYOR!
ÇASİAD tarafından, Çanakkale’nin hem altyapısının hem de ekonomik rekabet kapasitesinin arttırılması için girişimde bulunuldu. ÇASİAD ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Düşünce ve Proje Üretim Akademisi “Çanakkale Şehir Ekonomisi Analizi” başlıklı proje için protokol imzaladılar. Projenin tanıtım toplantısı ise geçtiğimiz gün gerçekleşirken, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran “Hedefimiz; kentin Cumhuriyet’in 2. yüzyılına hizmet etmesine yönelik deseninin anlaşılması ve tasarımına yönelik vizyonun ortaya konmasıdır, bunun için çalışacağız” dedi.
Çanakkale’nin hem altyapısının hem ekonomik kapasitesinin arttırılması için ÇASİAD tarafından bir projeye girişildi. ÇASİAD ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Düşünce ve Proje Üretim Akademisi (DÜPA) “Çanakkale Şehir Ekonomisi Analizi” başlıklı proje için bir protokol imzaladı. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde ise Çanakkale’nin vizyon planı oluşturulmuş olacak ve önümüzdeki yıllar için Çanakkale’nin bir anlamda yol haritası, gelişim haritası çizilmiş olacak.
Geçtiğimiz gün İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden, Prof. Dr. Nazım Ekren ve Prof. Dr. Murat Kasımoğlu ÇASİAD’da bir sunumda bulundular. ÇASİAD yönetim kurulu üyelerinin katıldığı sunumda, proje ile ilgili detaylı bilgilendirmede bulunuldu.
“Gerekli öncelikler tespit edilecek”
Prof. Dr. Kasımoğlu tarafından yapılan sunumda, “Bütüncül bir Çanakkale vizyonu için “Ekonomik Paydaşların Değerlendirmeleri” analiz edilerek paydaşların Çanakkale’nin geleceğine yönelik beklenti ve öncelikleri belirlenecektir. Şirketlerin potansiyellerinin ve rekabet gücünün analiz edilmesi ve küreselleşen dünyada şehir ekonomisine yaklaşımlar dikkate alınarak “Küresel Dünyada Rakipler ve Rekabet Analizi” ile Çanakkale’nin ve şirketlerin küresel rekabeti için gerekli öncelikler tespit edilecek ve izlenecek bir yol haritası niteliğinde değişime-dönüşüme uygun bir model önerisi sağlanacaktır.
“Verimli şehir tasarımı değerlendirilecek”
Çevresel faktörleri ve doğayı göz ardı etmeden yaratılacak katma değerin belirlenmesi amacıyla “Sürdürülebilir Kentleşmenin Ekonomik Değeri” ortaya çıkarılarak demografik değişim, kentsel çevre ve iklim değişikliği ile kaynak açısından verimli şehir tasarımı değerlendirilecektir.
“Yol haritası niteliği taşıması öngörülmektedir”
Son olarak “Strateji Dokümanı ve Eylem Planın Hazırlanması” sağlanarak böylece Çanakkale yeni vizyonu stratejik tercih ve öncelikleri belirlenecektir. Bu stratejik planın hızlı gelişime uyum sağlamakta öncelikli bir yol haritası niteliği taşıması öngörülmektedir” ifadeleri yer aldı.
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ise yapmış olduğu konuşmada “Çanakkale için başlatılan ve gelecek kuşaklar için büyük bir değer oluşturduğuna inanılan Çanakkale Vizyonu Tasarımı (ÇVT) çalışmasına yönelik olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Düşünce ve Proje Üretim Akademisi (DÜPA) “Çanakkale Şehir Ekonomisi Analizi” başlıklı proje için bir protokol imzalamıştır.
“Stratejik bir çerçeve oluşturma sürecine girilmiştir”
ÇVT projesine İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Ekren başkanlık edecektir. Her iki kurumun oluşturacağı araştırma ekibi Çanakkale’nin karşı karşıya kaldığı ve kalabileceği ekonomik-sosyal-çevresel gelişmelere yönelik olarak stratejik bir çerçeve oluşturma sürecine girmiştir. Çalışma birçok açıdan kentin birikimlerini geleceğe taşıyacak ve gelecek neslin daha sağlıklı bir çevrede yetişmesini esas alacak bir anlayışta yürütülecektir” dedi.