Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, gazeteye verdiği bir röportajda “Ben bir parti başkanı değilim, ben bütün Çanakkale’nin meclis başkanıyım” dedi.
Yeni görevinde yaklaşık 2 aylık bir süreyi geride bırakan Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, meclisin tarihte ilk kez yaptığı borçlanmadan köylere götürülen hizmetlere kadar gündem belirleyecek pek çok konuya açıklık getirdi. Bir kamu kurumunda görev yaptıklarını ve işlerinin siyaset değil, Çanakkale’nin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirten Başkan Önder, bu zamana kadar yaptıkları hizmetleri de rakamlar eşliğinde açıkladı.
“BURADA ÇANAKKALE’NİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLSİN”
Görev süresi boyunca öncelikli kriterlerinin şeffaflık ve adil hizmet dağıtımı olduğunun altını çizen Başkan Önder; ” Öncelikle şunu belirtmeliyim ben bir parti başkanı değilim. Ben bütün Çanakkale’nin meclis başkanıyım. Evet bir partiye mensubum, ama benim görevim mecliste siyaset yapmak değil. Tüm meclis üyelerimize de bunu ifade ettim. Burada siyaset yapılmasın, burada Çanakkale’nin sorunlarına çözümler üretilsin. Burası bir kamu kurumu, bunun bilinciyle hepimiz hareket etmeliyiz. Benim dönemimde göreceksiniz ki hiçbir köye ‘Şu partiye çok oy verdi, şu partiye az oy verdi’ diye bir kayırma ya da öteleme de asla ve asla olmayacak. Bizim için adil hizmet dağıtımı ve bu konuda şeffaflık en önemli kriterler. Biz bu anlayışı benimsedik. Beni hangi köyün hangi partiye kaç oy verdiği ilgilendirmiyor, beni o köyün sorunları ilgilendiriyor. Üretmemiz gereken çözümler ilgilendiriyor. Görev sürem dolunca da herkesin böyle bir tablo göreceğini şimdiden söylüyorum.” dedi.
“HİZMET GÖTÜREMEDİĞİMİZ HİÇBİR KÖY YOK”
Meclisin tarihte ilk kez borçlanmaya gittiğini ve bunun meclisteki 3 partinin ortak kararı ile hayata geçirildiğini hatırlatan Başkan Önder; “Biliyorsunuz biz ilk kez bir borçlanmaya gittik. 33 milyon liralık KÖYDES’ten gelen para sonrası 30 milyon lira da İller Bankası’ndan kredi alındı. Bunu neden yaptık? Sonraki yıllara hizmet konusunda bir yığılma olmasın, hızlı çözüm üretilsin diye yaptık. Bu 3 partinin oy birliği ile aldığı bir karardır. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki bu para, tıpkı KÖYDES’ten gelen para gibi tamamen mevcut kriterlere uygun ve eşit olarak dağıtıldı. Size bu konuda birazdan rakamlar da vereceğim. Ama şunun özellikle altını çiziyorum, bizim başkanlığımızda asla bir köye siyasi bir bakış açısı ile bir kayırma veya bir öteleme durumu olmaz. Buna da izin vermeyiz. Muhtarlarımızı her gün ağırlıyoruz, sorunlarını dinliyoruz, çözümlerini istişare ediyoruz. Başkan seçilmemle birlikte muhtarlara bir sinerji geldiğini düşünüyorum. Şuan bizim Çanakkale’de ulaşamadığımız, hizmet götüremediğimiz hiçbir köy yok. Hatta şuan bazıları bu hizmetlerden ikinci, üçüncü kez dahi faydalanıyorlar.” diye konuştu.
41 SU İÇME PROJESİNİN KARŞILIĞI 7 MİLYON 44 BİN LİRA
Köylere götürülecek hizmetler konusunda önceliklerini de sıralayan Başkan Önder; “Önceliğimiz köylerdeki su problemi. Bu konuyu kesinlikle çözmemiz gerekiyor. Su projeleri olarak baktığımızda Merkez ilçede 5, Bayramiç’te 1, Biga’da 14, Çan’da 9, Gelibolu’da 1, Lapseki’de 1 ve Yenice’de 10 olmak üzere toplam 41 içme suyu projemiz var. Bunun karşılığı ise 7 milyon 44 bin lira. Şuan önceliğimiz su sorunu, onun ardından ulaşım ve meydan düzenlemeleri geliyor. Yaptığımız 30 milyon liralık borçlanma ile de Merkez’de 27, Bayramiç’te 51, Çan’da 47, Ezine’de 46, Gelibolu’da 15 ve Yenice’de de 41 köy olmak üzere toplam 227 köye hizmet sağlıyoruz. Biz her şeyi belgeli, şeffaf olarak sayılarla beraber ortaya koyuyoruz. Birinin bir sorunu, bir mağduriyeti varsa dinliyoruz, parti gözetmeksizin çözüm için çalışıyoruz. Benim başkanlık dönemim böyle bir dönem olacak.” ifadelerini kullandı.